Konkursi “Helikandja nägu” grand prix tuli Rae Huvialakooli

08.06.2024

Lihula mõisas avati 5. juunil 2024 õpilaskonkursi “Helikandja nägu” näitus. Meie kooli Järveküla filiaali põhiõppe õpilase Helena Hansoni plaadikujundust hindas žürii kõrgelt – oma vanuserühmas (7-11-aastased) pälvis see grand prix. Autor ise avamisel ei osalenud ja nii tuli tema õpetajal Leena Kuutmal auhinnaks saadud plaadimängija Lihulast ära tuua. Eesti Kunstikoolide Liit, klubi ProCultura ja Lihula […]

Lihula mõisas avati 5. juunil 2024 õpilaskonkursi “Helikandja nägu” näitus. Meie kooli Järveküla filiaali põhiõppe õpilase Helena Hansoni plaadikujundust hindas žürii kõrgelt – oma vanuserühmas (7-11-aastased) pälvis see grand prix. Autor ise avamisel ei osalenud ja nii tuli tema õpetajal Leena Kuutmal auhinnaks saadud plaadimängija Lihulast ära tuua.

Eesti Kunstikoolide Liit, klubi ProCultura ja Lihula Muusika- ja Kunstikool korraldasid muusikahuvilistele õpilastele üle-eestilise helikandjate ümbriste kujundamise konkursi, kuhu laekus kokku üle 500 töö. Võistlus toimus kolmes vanuseklassis (7-11, 12-15, 16-19 eluaastat) ning kahes kategoorias – kindla artisti plaat ning välja mõeldud artisti (või enda) plaat. 

Konkursi žürii koosseisu kuulusid muusikud Argo Vals ja Ewert Sundja, muusik ja kommunikatsiooniekspert Heiko Leesment, muusikakriitik ja ajakirjanik Siim Nestor, graafik Anu Juurak, disainer Hannes Paesoo ning Eesti Kunstikoolide Liidu Noorteühenduse liige Lisethe Niilus.

Konkursile saabunud tööde rohkus üllatas nii korraldajaid kui žüriid. Eesti Kunstikoolide Liidu kommunikatsioonijuhi Rita Proosi sõnul on väga rõõmustav, et muusika nii paljusid noori kõnetab. “Meie eesmärk oli õpilastele seda suurepärast kunstivormi tutvustada, sest praegusel voogedastusplatvormide ajastul ei pruugi paljud noored muusika füüsiliste vormidega nagu seda on helikassetid, vinüül- ja CD plaadid, kokku puutuda ega märgata ka nende suurepäraseid albumikujundusi. Helikandjate kujundused on aga üks osa muusika ja artistiga suhestumisest ja mõtestamisest,” märkis Proos. Žürii koosseisu kuuluv Siim Nestor lisab, et kõik konkursile esitatud tööd on omamoodi ägedad ja muusikast huvitumine tema sõnul armas juba iseenesest. (allikas: Eesti Kunstikoolide Liit)

Konkursist, näituse avamisest ja autasustamisest tegi ülevaate ka Eesti Ekspress, loe siit.

   Tagasi